A Mindenmentes Foodról
Minden étel információ a szervezet számára, amely hatással van a génekre, a hormonháztartásra és az anyagcserére. Ezért kulcsfontosságú, hogy pozitív vagy negatív információkat juttatunk-e a testünkbe.
Milyen problémák esetén nyújthat megoldást a MINDENMENTES FOOD?
Az elmúlt 10-15 évben jelentősen megemelkedett a különböző egészségi problémákban szenvedők száma. Ennek többek közt oka lehet
- a táplálékkal bevitt számos allergén (glutén, tej, tojás, magvak, élesztő, tartósítószer);
- valamilyen anyagcserezavar okozta betegség (inzulinrezisztencia, cukorbetegség, daganatos betegségek);
- különféle emésztéssel kapcsolatos zavar (puffadás, diszkomfort érzése, viszketés, kiütések, hasmenés, ekcéma, számos bélbetegség, nem megfelelő bélflóra).
Számos táplálkozástudományi kutatás alátámasztja, hogy az említett problémák a megfelelő táplálkozással kezelhetők, tünetmentessé tehetők.
Kiknek ajánljuk ételeinket?
Azok számára, akik
- a tudatos és egészséges táplálkozásban hisznek;
- emésztési problémákkal küzdenek;
- ételintoleranciával élnek (orvos által diagnosztizált);
- allergiás jellegű tünetekkel küzdenek (orvos által még nem diagnosztizált intolerancia);
- prevencióként kívánják alkalmazni, elkerülve ezzel a helytelen étkezés miatti ételintoleranciát;
- az egészséges fogyáshoz szeretnének segítséget kapni;
- túl elfoglaltak ahhoz, hogy akár napi 2-3 órát töltsenek az egész napos étrendjük biztosításához szükséges alapanyagok beszerzésével, előkészítésével és megfőzésével, esetleg kevés hellyel rendelkeznek a megmaradó összetevők tárolásához;
- sportolnak;
- ismerik az evolúciós szemléletű táplálkozás előnyeit, és jelenleg aszerint táplálkoznak vagy a jövőben szeretnének áttérni rá.
Mit tud a Mindenmentes Food?
- A Mindenmentes Foodnál a legelterjedtebb allergének kizárására törekszünk. Nálunk egy helyen lehet glutén-, tej-, tojás-, mag-, élesztő-, tartósítószer- és hozzáadottcukor-mentes ételek közül válogatni.
- Kiemelet figyelmet fordítunk arra, hogy ételeink szénhidráttartalma alacsony legyen. Kevésbé ismert tény, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok éppoly károsak, mint az allergén anyagok, ezért ételeink elkészítésekor erre is ügyelünk.
- Gondoltunk azokra is, akik a legnépszerűbb ovo-lacto vegetáriánus irányzatot követve étkeznek, hiszen ételeink között húsmentes fogásokat is találni szép számmal. ikonnal jelöljük őket.
- A finom ízekről nem kell lemondanunk az egészéges étkezés miatt sem. Ételeink készítése során a káros alapanyagokat egészséges összetevőkre cseréljünk. Emellett pedig
- a minőségi alapanyagok,
- az ellenőrzött körülmények,
- a professzionális elkészítési módok,
- a legmodernebb konyhatechnológiai megoldások
- és az előhűtéses technológia
gondoskodik ízletes ételeink kiváló minőségéről és vásárlóink elégedettségéről. - Termékeink forgalmazásának megkezdését egy 1,5 éves tesztidőszak előzte meg, melynek során gondosan kiszámoltuk és beállítottuk ételeink megfelelő kalória-, ásványianyag-, vitamin és nyomelemtartalmát.
Ételeinket és étrendjeinket a legmodernebb táplálkozástudományi szemlélet, a nutrigenomika módszereit Magyarországon az elsők közt alkalmazva, szakértő dietetikai háttérrel és orvosi segítséggel állítottuk össze.